top of page
pexels-liz-romo-1999579.jpg
Çapa implant
çapa perio
çapa ağız çene

Tedavilerimiz

bir damak üzerinde üç diş, ortadaki titanyum vida/dental implant ile destekli
pexels-karolina-grabowska-6627519.jpg
beyaz ameliyat kıyafeti giyen, hasta bakan cerrah

Dental İmplant

Dental implant, eksik dişleri tedavi etmek amacıyla uygulanan, çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum vidalardır. Diş protezi bu vidaların üzerine yapılır, ve titanyum vidalar diş kökü olarak kullanılır. İmplant tedavisinin en büyük avantajı, eksik dişin yanındaki dişlerin kesilmesine gerek kalmadan protezin yapılmasıdır. Tedaviden önce çene yapısının uygunluğu röntgen ve tomografi ile tespit edilir. 18 yaşını doldurmuş, kemik gelişimini tamamlamış ve genel sağlığı yerinde hastalara implant yapılabilir.

Periodontoloji 

Periodontal hastalık, diş etini ve destekleyen kemiği etkileyen kronik ve bakteriyel bir enfeksiyondur. Dişin üzerindeki bakterilerin diş etinde inflamasyona neden olması, bu hastalığın en hafif formu olan "gingivitis"e sebep olur. Gingivitiste diş etleri kırmızı, şiş ve kanamalıdır. Gingivitis tedavi edilmezse periodontitis başlar, ve bu hastalık hassas diş etleri, diş etleri arasında iltihabi akıntı, ağız kokusu ve sallanan dişler ile seyreder. Bu nedenle mutlaka düzenli diş hekimi kontrolüne gidilmelidir, ve gerektiğinde diş taşı temizliği ve diş eti tedavisi yapılmalıdır.

çapa endo
ortodonti
çapa pedo

Ağız Çene Cerrahisi

Öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflense dahi, bazı durumlarda hasta sağlığını korumak için diş çekimine başvurulmaktadır. Kanal tedavisiyle kurtarılamayan, periodontal hastalık nedeniyle sallanan, çarpma sonucu kırılan ve tedavisi mümkün olmayan veya gömülü kalmış dişlere cerrahi çekim

uygulanmalıdır. Yer darlığı nedeniyle ortodontik tedaviye yardımcı olmak amacıyla da bazı dişler çekilebilir. 

çocuk hastasına bakan diş hekimi
kanal tedaviside kullanılan, renkli ucu metal iğneler
diş teli takılma işlemi

Pedodonti

Çocuk diş hekimliği, ortaya çıkmış problemleri tedavi etmenin yanında, diş sağlığındaki sorunları engellemeye ve çocukları sorunsuz bir geleceğe yönlendirmeyi amaçlayan bir alandır. Süt dişleri, yerine gelecek kalıcı dişler için ağız içinde yer tutmakta ve kalıcı dişlere rehberlik etmektedir. Tedavi edilmeyen süt dişleri ileride diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerine neden olabilir. Çocuk diş hekimliğiyle ilgili

 daha detaylı bilgi almak için tıklayın

Endodonti

Kanal tedavisi (endodonti), enfekte olmuş pulpa kısmının çıkarılarak dişin dezenfekte edilmesi ve dolgu ile kapatılması işlemine denir. Kron kısmı çatlamış veya çürümüş olan dişe kanal tedavisi uygulanarak kurtulması sağlanır. Dişin kök yapısını ve çürüğün durumunu değerlendirmek için röntgen çekilir, dişin pulpası hasarlıysa kanal tedavisi başlatılır. Dişin durumuna göre, kanal tedavisi bir veya birden fazla seans sürebilir.

Ortodonti

Ortodontik tedavi, dişler ve çene düzensizliklerini tedavi etmek amacıyla dişlerin üzerine yerleştirilen braketler veya şeffaf plaklar ile uygulanan bir tedavidir. Tedavinin süresi malokyuzlonun (kapanış bozukluğu) ve çapraşıklığın tipine bağlıdır, ve sadece dişleri ilgilendiren ortodontik tedaviler daha kısa sürer. Hasta uyumuna da bağlı olarak tedavi 6-24 ay arası sürebilir.

Çapa konservatif
Çapa botoks
istockphoto-1094536004-612x612.jpg
pexels-karolina-grabowska-6627597 (1).jpg
alexander-krivitskiy-zle2_jp-AUw-unsplash.jpg

Konservatif Diş Tedavisi

Konservatif diş tedavisi, dişlerin sert dokularında kırık veya çürükler nedeniyle oluşan madde kaybını amalgam veya kompozit dolgularla tedavi etme işlemidir. Diş çürüğü temizlendikten sonra uygun materyal kullanılarak doldurulur. Ağız hijyeni ve hasta kullanımına bağlı olarak dolgular sayesinde tedavi edilen dişler yıllarca ağızda kalabilir. Günümüzde cıva içermemesi ve estetik görünümü nedeniyle kompozit dolgular daha çok tercih edilmektedir.

Protetik Diş Tedavisi

Protetik diş tedavisi, kaybedilen veya dolguyla kurtarılamayacak düzeyde harap olmuş dişlerin yerine, estetik ve fonksiyonu geri kazandırmak için yapılan çeşitli diş protezlerini ifade eder. Sabit ve hareketli protez çeşitleri mevcuttur; ve sabit protezlerde zirkonyum ve porselen kaplamalar tercih edilir. Zirkonyum kaplamalar, metal içermemesi ve estetik olarak tercih edilmesinden dolayı, özellikle ön dişlerde kullanımı yaygındır. Porselen kaplamalar, metal destekli olarak hazırlanır. Hastanın ağız yapısına uygun protez tercih edilir. 

Botoks 

Başta estetik uygulamalar olmak üzere pek çok tıbbi alanda kullanılan botoks, Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botulinum toxin, sinir iletimini durdurarak etki gösterir. Botoks, kronik migren ve diş sıkma (bruksizm) tedavisinde de kullanılır. Masseter (çiğneme kası) hipertrofisi ve stres kaynaklı diş sıkma durumunda, botoks uygulaması çene kaslarını rahatlatıp gerginlik ve ağrıyı azaltır. Diş sıkma ve gıcırdatma problemleri için gece plağı ve botoks uygun tedavilerdir.

Çapa protetik
bottom of page